Over mij


 

Mijn naam is Mitchell Appelhof, geboren in 1996 te Nijmegen en momenteel ook woonachtig in Nijmegen na opgegroeid te zijn in Schaijk. In 2018 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Tijdens deze opleiding ontstond mijn interesse in klachten van de wervelkolom en de invloed hiervan op de rest van het lichaam. Na mijn afstuderen heb ik een aantal jaren gewerkt bij fysiotherapie Zorgboog in Balans in Lieshout, waarna ik de overstap heb gemaakt naar Fysiotherapie Schaijk-Herpen. Hier ben ik werkzaam als fysiotherapeut sinds 2020.

 

Gezien mijn interesse in wervelkolom gerelateerde klachten en de invloed hiervan op de rest van het lichaam, was de opleiding osteopathie een logisch vervolg. Deze opleiding heb ik vier jaar lang – naast mijn werk als fysiotherapeut – gevolgd aan the  International Academy of Osteopathy (IAO) en Buckinghamshire new University (Bucks) en hiermee de titel Master of Science in Osteopathy behaald. In het laatste jaar van deze studie heb ik mijn master thesis geschreven over het effect van een osteopathische behandeling van het middenrif bij volwassen long-COVID patiënten.  Dit onderzoek liet zien dat de kwaliteit van leven van patiënten met long-COVID klachten significant meer verbeterde wanneer zij een osteopathische behandeling kregen ten opzichte van wanneer dit niet het geval was.

Gedurende mijn loopbaan heb ik verschillende cursussen gevolgd en meer verdiept in de invloed van leefstijl op het ontstaan en aanhouden van (chronische) blessures. 

 

Tijdens het onderzoek en de behandeling staat bij mij uw hulpvraag centraal en gaan we samen op zoek naar de best mogelijk oplossing om uw gezondheid te optimaliseren en hiermee uw klachten te verminderen of zelfs te verhelpen.

Mitchell Appelhof Osteopaat