Osteopathie voor long-COVID


Long-COVID

Helaas houden veel mensen na een COVID-19 besmetting langdurige klachten als vermoeidheid, kortademigheid of benauwdheid.  Osteopathie is onmisbaar in de behandeling van deze vervelende en vaak langdurige klachten.  Geen andere manuele benadering is zo gekwalificeerd in het behandelen van de structuren die essentieel zijn voor een optimale ademhaling. De osteopaat begrijpt de wederkerige relatie tussen borst- en buikorganen en het belang van het middenrif hierin die deze twee van elkaar scheidt. De osteopaat ziet tevens de neurologische relaties en herstelt bewegingsverliezen die deze systemen beïnvloeden.

Onderzoek heeft aangetoond dat de grootste ademhalingsspier van het lichaam - het middenrif - ook wordt aangetast na een COVID-19 besmetting. In mijn masterthesis heb ik onderzocht wat het effect is van een osteopathische  behandeling van dit middenrif bij volwassen long-COVID patiënten. Dit onderzoek liet zien dat de kwaliteit van leven van patiënten met long-COVID klachten significant meer verbeterde wanneer zij een osteopathische behandeling kregen ten opzichte van wanneer dit niet het geval was.

De osteopathische behandeling bij long-COVID is een onmisbare aanvulling voor uw herstel, maar geen vervanging van bijvoorbeeld fysiotherapie. Osteopathie Appelhof werkt nauw samen met fysiotherapeuten van Fysiotherapie Schaijk-Herpen (en indien nodig andere disciplines) om uw herstel zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

Osteopathie voor long COVID

Het behandelgebied van de osteopaat betreft het gehele lichaam. Mocht u twijfelen over uw klachten, neem dan gerust contact op!

Bekijk ook indicaties voor volwassenenbaby's, sporters en preventie.