Osteopathie kan ook u helpen


Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van bewegingsverliezen in het lichaam.  Het neemt belemmeringen voor herstel weg zodat het zelf herstellend vermogen van het menselijk lichaam geoptimaliseerd wordt. Biologisch is de mens een functionerend geheel, en alle afzonderlijke systemen beïnvloeden elkaar.

Het menselijk lichaam is constant aan het werk om zichzelf te herstellen en in evenwicht te houden, ook wanneer de omstandigheden veranderen. Dit vermogen van het menselijk lichaam om de gezondheid te bewaken kan verstoord raken door bewegingsverliezen van een van die systemen en hierdoor klachten veroorzaken. Omdat weefsels met elkaar in verbinding staan kan pijn gevoeld worden op plekken waar niet perse de oorzaak van uw klacht zit. De osteopaat onderzoekt waar het bewegingsverlies in uw lichaam zit, die mogelijk uw klacht kan verklaren en behandelt deze. Dit is volwassenen, baby's, sporters als preventie of voor mensen die last hebben van long-COVID.

Een osteopaat werkt uitsluitend met zijn handen en geeft hiernaast eventueel oefeningen en adviezen mee voor thuis.  Osteopathie is geen vervanging voor een fysiotherapeut, huisarts of andere zorgmedewerkers, maar werkt hier indien nodig mee samen. Ook kan osteopathie in veel gevallen een toevoeging zijn op uw huidige behandeling bij bijvoorbeeld de fysiotherapeut om optimaal aan uw herstel te werken en mogelijke belemmeringen voor herstel weg te nemen. De osteopaat wordt tijdens zijn opleiding uitgebreid opgeleid in het screenen op mogelijke symptomen waarbij doorverwijzing naar- of overleg met een arts nodig is. Indien nodig verwijst een osteopaat dus door.

Osteopaten die zijn aangesloten bij het Nederlands register voor Osteopathie (NRO) zijn erkende osteopaten die met goed gevolg de opleiding hebben afgerond. Osteopathie Appelhof is aangesloten bij het NRO.